Hon har blommor i sitt hår

På sommaren är det oerhört vackert att ha blommor som hårdekoration och det finns en mängd olika varianter man kan skapa och välja mellan. Bara fantasin sätter gränserna.

Blomsterdiadem
Blomsterspänne
Enstaka blommor
Myrtenkrona
mfl.


Att skapa hårdekorationer är inte svårt om man vill göra det själv, gör man det själv kommer man dessutom förstå att det kostar. Det är ett pilligt arbete som kräver lite tid och eftertänksamhet vad det gäller teckning och placering. Ett rent hantverk helt enkelt.

Läs mer om hårdekorationer/hårblommorbröllopslycka.se

Midsommar

Hoppas ni har haft en underbar midsommar!

Snart kommer jag ta mig tid för en hel del uppdatering efter ledigheten ;0)
Foto & Florist: Karolina Jonsson - Inas Dekor

Det kungliga bröllopet

Igår ingick Kronprinsessan Viktoria och Daniel äktenskap och han blev därmed bland annat Prins och Riddare. Som en saga så sann.

Visst såg jag det på tv och jag förvånades över att Viktorias klänning var så "enkel" då den omtalats så pass i media. Att hon traditionellt bar kronan som hennes mor burit samma dag för exakt 34 år sedan var en fin gest och om jag som florist ska uttala mig om buketten så var den lite för "gigantisk och proppad". Att den dock inngehöll dom finaste av svenska sommarblommor lägger jag helt klart ett plus på.

Dekorationen i kyrkan var underbar men tycker själv att dom enbart skulle haft det gröna, vita och blå. Inte en och anna rosa dekoration. Då tänker jag inte på dom vackra dekorationen precis utanför storkyrkans port.

Det var ju en hel del tal och spekulationer om vilket färgtema som skulle råda, innan bröllopet och jag är glatt överraskad över att det gula uteblev. Trots att det gula tillhör Sveriges färger men man behöver inte vara så inrutad utan tycker absolut att dom valt det allra bästa ur Sverige.

Vad det gällde det lilla myrten som Kronprinsessan hade för att sluta samma slöja med krona har inte bara med familjär trend att göra utan det finns faktisk historia bakom den traditionella myrtenkronan som under en tid nästan började se sitt traditionella ljus igen på många brudar, det var precis så den kom upp på ytan och vände.
Myrtenkronan har sitt alldeles egna och traditionella hantverk dessutom, med speciella mått och material ska den bindas på ett speciellt sätt för att vara en äkta myrtenkrona.

Jag kanske sammanfattar den histora som ligger bakom myrtenkronan en dag ;0) Är det ett önskemål så kan det kanske prioriteras.

Men summa kardemumma: Kunde det bli vackrare?? Kunde vi skriva histora på något annat sätt? Jag tycker det var helt underbart och unnar brudparet den fina bröllopsdag dom fick trots alla pengar det klagas på har lagts ut.

Jag missade dock när Far Daniel Westling gav sitt tal till sonen samt när Prins Daniel gav sitt, är det någon som bloggat om det så länka gärna.

Vad tycker du?

Har du bra plats?

Hör på nyheterna att det finns dom som sovit över i stan för att få bra platser för att kunna se det kungliga brudparet som gifter sig idag.

Själv har jag inte möjligheten att åka in tyvärr =0(

Hur bra platser har du? Hur mycket av bröllopsparet fick du se när allt var över?

Tips

Hitta era "proffs" i vardagen.

Jag har provat mig fram för att hitta min frisör som jag gillar, hon är ärlig och säger ifrån om jag är helt ute och cyklar vad det gäller drastiska idéer. Hon är oerhört duktig och jag vet att jag skulle vända mig till henne den dag vi gifter oss.

Jag har, inom yrket, "lärt känna" en fotograf som tar bilder utöver det vanliga, en fotograf som tar fram det vackra naturliga och kan fånga vilken känsla som helst på bild. Hon är humoristisk och jordnära med en personlighet som får en att slappna av. Jag vill att hon blir vår fotograf den dag vi gifter oss.

Jag (som även är florist) har arbetat och är bästa vän med en annan florist, jag vet med all säkerhet att jag vill att hon binder brudbinderiet. Trots att det sägs ge otur. Hon är en person som kan mig utan och innan och därav kan spegla min personlighet i binderiet.


Jag vet vad dessa personer, jag hittills funnit, har förmågan att framställa med sina kunskaper, erfarenheter och kreativitet så det blir ingen onödig tid på att söka upp rätt person när det väl gäller. Det ger även en känsla av välmående då jag litar och gillar deras sätt att vara både som personer och yrkeskvinnor.

Tips på bröllopspresent

Varför inte köpa in en gammal möbel (alternativ ny) för att sedan låta dekorera den personligt med namn, bröllopsdagens datum eller liknande?

Personligare och mer udda present kan det inte bli. Risken att vara med om "Brödrost dilemmat" är minimal ;0)

Kanske ska dekorera en bröllopsrelaterad möbel för att visa här i bloggen?


Kungligt bröllop på lördag

På lördag är det kungligt bröllop som råder överallt. I huvudstaden framför allt men varenda medborgare kommer ha möjligheten att följa denna stora dag.

Vi har fått följa möjliga bröllopspresenter, färgtema och bröllopsserviser och allt annat man kan tänka sig som relaterar till bröllop under dom här två senaste veckorna.

Jag hoppas att jag kommer ha möjligheten att se vigseln åtminstone, som mamma till barn av mindre variant kan det vara svårt att få bänka sig en hel dag framför tv:n. Jag är sjölvklart nyfiken på Viktorias klänning, håruppsättning, alternativ hårdekoration för att inte tala om brudbuketten. Men jag ser också fram emot att se vår Kung överlämna sin dotter.

Kommer du att följa bröllopsdagen?

Vinnarna

Idag gratulerar vi vinnarna som hittills har vunnit egna fotosajter hos Memorybox. För er som inte har varit med så informerar jag er om att det fortfarande finns tre konton kvar att vinna ;0) Läs mer i utlottningsinlägget

Klicka på respektive bild för att komma till vinnarens hemsida/blogg (fungerar om vinnaren har en sådan)


Kunglig bröllopspresent med bekvämlighet

Jag vet vad det omtalade kungliga bröllopsplanerande paret ska få i bröllopspresent (vem skulle inte vilja ha en sådan i bröllopspresent?)

Det är nämligen så att Hästens har tagit fram en ny säng, döpt den till Hästens Royal och ska ge en sådan till brudparet. Det finns dessutom fler men bara i en begränsad upplaga, som vi vanligt dödliga kan få möjligheten att äga. I samband med den exklusiva bröllopspresenten kommer många kunna få möjligheten att sova som prins och prinsessa.

Från och med 1 Maj till 30 Juni finns denna säng ute på marknaden.

Anledningen till att Hästens valt att ta fram denna säng och väljer att ge den i bröllopspresent är att dom har varit kungliga hovleverantörer och försett kungafamiljen med sängar i över 50 år.

Färgen har tagits fram efter bröllopets färgtema blått/vitt och guld.

Foto: Hästens

Kronprinsessans brudbukett

Jag har hört sägas att temat i Kronprinsessan Viktorias & Daniel Westlings bröllop ska gå i bått/grönt/gult och vitt. Antagligen kommer hennes brudbukett att innehålla dessa färger men det ska bli spännande att se vilken form hon kommer att ha.

Gissar jag fritt så tror jag på en traditionell kompakt och rund.
Vad tror du?

Rund brudbukett i brudhållare

Florist & Foto: Karolina Jonsson - Inas Dekor


Vinn dom återstående

Vi har två vinnare i utlottningen av premiumkonton hos Memorybox, som kommer att presenteras något senare under kvällen alt. morgondagen.

Men vi har fortfarande tre konton kvar om någon av er är intresserade av en egen fotosajt. Läs mer i utlottnings inlägget men kom ihåg att dem tre första som kommenterar vinner.


Nationaldagen

Idag skulle egentligen utlottningen av 5 konton hos Memorybox vara avslutad och vinnarna presenteras imorgon men eftersom bara två av er ALLA (för många är ni) besökare har varit med så har vi tre premium konton hos Memorybox som återstår.

Nu är det alltså dom tre första kommentarerna som vinner dom tre återstående konton vi har med i utlottningen. Kommentera i utlottnings inlägget och vinn en egen fotosajt ;0)


Utlottning - Memorybox

Nu är det bara helgen kvar.

Vill du ha en sajt där du kan samla alla dina bilder? Det kan vara från studenten, bebisens första år, bröllopet, möhippan, svensexan, förlovningen eller varför inte semestern eller husbygget.

Var utlottningen för komplicerad och tidskrävande? Svara gärna så det kan bli annorlunda nästa gång ;0)

Nu får dom första 5 kommentarerna som skriver i utlottningsinlägget varsitt konto - om viljan efter kontakt finns.

RSS 2.0