Färgtema 2010

Svart trampar med stora steg in i bröllopstrenden, vilket jag gillar skarpt. Det är inte fel att ha något svart på sig varken som brud eller gäst. Det här ger lite mer fria tyglar för alla inblandade, har hört inbjudna gäster till ett flertal bröllop som kommer med förfrågan om man kan ha svart eller rött på ett bröllop och jag kontrar alltid med den att jag tror brudparet uppskattar att gästen är närvarande oavsett färg. Visst finns det vett och etikett regler men vad det gäller sådant här så är det bara vi själva som kan ändra inställning och skapa nya trender genom att bryta, utveckla och förnya dom gamla ;0)

Bär vad du vill, du är ju ändå där för att hylla brudparet. Som brudpar är man ju inte där för färgens skull. Men färgen har betydelse eftersom det sammankopplar en helhet genom hela bröllopet. Färgen har betydelse men inte vad det gäller klädsel, tycker jag.

Vilken färg är det som gäller för er i år?
Min färg för i år är nog lime vad det gäller det mesta, är jag tveksam ibland kan det kontras med lila ;0)

Dekorera med ballonger

Ballonger kan få ett rum att se lukfullt, kärleksfullt och sagoligt ut om man använder sig av dom på rätt sätt. För många kan lätt bli för mycket om dom inte sitter där dom ska, för några kan bli ett fint komplement till den övriga dekorationen. Att använda en färgad ballong kan vara accentfärgen i en vit dekoration medan vita ballonger kan skapa kontrast och form i samma vita dekoration.... Med ballonger kan man skapa känsla.Foto & produkter: myHeart

Märk glasen

En smart trend som har pågått är att dekorera glasen med ringar runt foten, inte bara för att det ska vara dekorativt utan även för att man ska veta vilket glas som är sitt eget. Med olika ringar kring glasets fot förenklar det en hel del under stora tillställningar.

Varför inte märka brudens och brudgummens glas?


Ingen risk att ta fel glas med så märkbara dekorationerna.

Produkt & Bild: Celebrations

Aktiviteter & uppdrag

Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan hitta på när man ska planera och genomföra en möhippa eller svensexa. Självklart får man inte glömma att det finns gränser!

Här hittar du aktiviteter och uppdrag för möhippan samt aktiviteter och uppdrag för svensexan.

Har du haft din hippa/sexa? eller har du varit med att planera och genomföra en? Hur var det och vilka aktiviteter/uppdrag hade ni? Dela gärna med er för att inspirera mig och andra, med idéer kan vi skapa fler aktiviteter och uppdrag för framtida brud/brudgum.

En skapelse

En av dom alla vackra skapelser i Sincerity Bridal´s kollektion

 • Stil: 3585
 • Färg:  Ivory/Silver, Vit/Silver
 • På bilden: Ivory/Silver
 • Foto: Sincerity Bridal


  Förnyelse

  Jag funderar på att designa om bröllops bloggen lite ;0) Allt ligger för tillfället på "ToDo-listan" men kreativiteten flödar.

  Något ni önskar fanns som tills idag inte funnits??

  Mitt på bordet

  På runda bord placeras till 90% en dekoration för att förhöja dukningen. Bordets prick över i:et.

  Inspirationsbilder: Wedding Design Studion.com


  Personliga ringar

  Att designa sina vigselringar har blivit allt mer vanligt. Man ser det allt oftare både privat, på mässor och i media.

  Jag gillar det, att personifiera sig själv men även tillsammans med sin blivande äkta hälft. Bryta den släta traditionen med något som framhäver en själv och ens personlighet eller kanske något som påminner om kärleken mellan varandra.

  I våra förlovningsringar står inte bara våra namn och datum utan även: "Min puzzelbit" ett sätt att personifiera och minnas hur vi känner för varandra. Blir det en kommande vigselring vill jag att den på ett trendigt sätt passar ihop med min släta förlovningsring (och min fireriring) men då på en design som visas utåt. Läs mer om mina ringar här.

  För ett litet tag sedan gifte sig Laila Bagge och Niclas Wahlgren och deras ringar designades av L. Klatzkow från Bröllopschansen.se tillsammans med guldsmed och designer, Chris Rung från BA Juveler. Det här är vad jag kallar att personifiera sina ringar. Jag gillar designen skarpt.
  Har ni eller skulle ni vilja ha designade ringar som gifta?

  Foto: Bröllopschansen.se

  Buketten

  Det är ju mycket bröllopsrelaterat i all typ av media vad det gäller kronprinsessan Viktoria nu och det ger alla bröllopsrelaterade företag möjligheten att ta till den kreativa, stilfulla och eleganta sidan för att skapa något kungligt. Det är jätte roligt att se vad företag och designer skulle vilja eller kommer att få skapa till kronprinsessan.

  I dagens inlägg undrar jag över vilken typ av bukett som du tycker att kronprinsessan ska ha.

  Själv tycker jag att hon är en vacker kunglighet som både utseende mässigt och stilfullt skulle passa att ha den traditionella droppen. Ingen överdriven design utan mer traditionell och vacker. Vilka blommor jag skulle välja till kronprinsessan vet jag inte på rak arm eftersom jag inte sett klänningen men en blomma som jag garanterat skulle vilja ha med är den exklusiva orkidén.

  Vill du läsa mer om brudbukettens former så finner du det här.

  Bröllopsmässa

  Idag besökte vi (familjen) bröllopsmässan i Bålsta, en liten och gemytlig mässa med mycket personlighet i bemötandet. Trots att det är en mässa för företagen på orten så fann man majoriteten av företag från närliggande orter. Mässan var mycket mindre än förra året men dock lika bra.

  Vi hamnde först längst ner på mässan, hos den glada, personliga och oerhört duktiga fotografen Marit Solblad på VI-FOTO. Jag rekommenderar henne varmt!

  Bredvid henne stod bland annat Malin & David Watson från Let´s Dance som berättade att dom flesta som kontaktar dom faktiskt vill få ihop sin egen personliga bröllopsdans.

  Mitt på mässan stod FantasiFloristen med sina vackra brudbuketter och bordsdekorationer.

  Precis vid entrén kunde jag diskutera och bläddra i tidningen bröllopsguiden, oerhört trevligt bemötande.

  När vi hade strosat där någon timme och Ängla använt pappa som täckmantel när hon skulle smöra till sig choklad vid mässborden så började modeshowen med ett flertal vackra bröllopskläder för henne, honom och dom små.

  Arrangörerna till denna mässa var Wedding in Sweden.

  RSS 2.0