Teckensitt för Bröllop

Här kommer några ideér på teckensnitt som kan passa till bröllop, allt är ju såklart en fråga om tema samt smak och tycke. Aldrig fel med ideér dock!

Bröllop IRL

I förra inlägget ställde jag några frågor, hade hoppats på fler svar så att man fick både positiv och negativ kritik för att veta vart jag ska luta seglen åt för att göra bloggen bättre.

Vågar du svara på frågorna i förra inlägget?

Jag tänkte utmana er lite till ;) Är det någon/några av er läsare som skulle vilja dela med sig av en bröllopsrelaterad bild? Behöver inte vara på er själva om ni inte vill men det måste vara du som tagit bilden eller från ditt bröllop.

Anledningen till det är upphovsrättslagen. Vill ni ge mig den rätten att inspirera med er bild så gör ni det genom att maila den till mig. Ange: Bröllop IRL i ämnesraden. Glöm inte att ange namn, fotograf och eventuell webbadress om ni vill ha bilden länkad.

Ser fram emot att se vad ni vill inspirera med :)
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdatering:
 
Tyvärr så har det inte kommit in någon inspirernande bröllopsbild från bröllop IRL ännu, skulle det göra det så publiceras den/dem snarast möjligt.
 
// Ina

Bröllopsfråga

Idag vill jag veta följande:

Är det något som ni saknat när ni besökt bröllopsbloggen?
Vad tycker du är det bästa med bloggen?

Svar på frågor

Jag får en hel del mail med frågor från kreativa personer med en vilja att binda sina egna brudbuketter, det tycker jag är jätte roligt. Dessutom så blir ju buketten mer personlig. Självklart så försöker jag svara på era frågor.
 
Nedan har jag svarat på ett mail ang. en droppformad bukett.
 
Jag ska göra en droppformad bukett och funderar en massa på hur det ska gå till.
Du skriver att man kan gaffelskafta för att förlänga, innebär det att de blommorna inte kommer att
få vatten från oasisen?
 
En annan fråga, bör man sticka in en krans av breda blad som kan bära och lyfta övriga blommor?
 
Om jag gör buketten dagen innan bröllopet, hur förvarar jag den bäst över natten?
 
 
Svar på gaffelskaftningen:
Dem längst blommorna i buketten (dem som utgör droppens spetsiga del) gaffelskaftar du med anledning av att dem ska sitta kvar säkert i buketten. Du placerar dessa blommor precis som övriga så att stjälken (snittet) får vatten i oasisen, gaffelskaftningen (ståltrådarna) går då rakt igenom oasisen och kommer upp på ovansidan av gallret. Där förankrar du ståltrådarna genom att böja dem runt gallret och ner i oasisen på andra sidan, så att de går att täcka över och inte sticker rakt upp och kan skada.
 
Svar på fråga 2:
"Kransen" eller manschetten som det heter är det man börjar med om den sådan ska finnas. Den kan bestå av läderblad eller annan typ av blad, den kan också bestå av sisal (trådliknande dekorationsmaterial) eller till och med pinnar om så skulle vara. Valet av material handlar mest om fantasi och design, så det är vad man själv vill skapa som avgör. Men den placeras i en droppformad bukett strax under gallrets fäst linje. Tänk på att inte göra den allt för stor, intrycket kan bli gigantiskt. Men kan också utgöra helheten om man vill framhäva en design. Allt efter tycke.
 
Ska man inte ha en allt för tät bukett så kan man även fylla tom rummet mellan blommorna med manschett materialet.
 
Tips: Om handtaget ska vara klätt med sidenband eller annat så ska det göras först, akta sedan så att inte vattnet eller blommorna färgar det.
 
Svar på förvaringsfrågan:
Buketten bör göras dagen innan och ska då sedan förvaras i kylskåpet under natten. Spruta blommorna med vatten med blomspruta innan, så att oasisen håller sig fuktig.
Anledningen: Kylan gör att mognadsprocessen i blommorna stannar upp och gör att hållbarheten förlängs.
 
Precis som med alla snittblommor så bör man undvika att ställa blommorna i närheten av: Frukt, barrväxter, drag, tobaksrök och avgaser. För bästa hållbarhet.
 
Eftersom jag inte vet vilken typ av bukett du ska göra så hoppas jag att dessa riktlinjer hjälper dig på vägen, skulle det vara något så är du självklart varmt välkommen med fler frågor.
 
Stort Lycka till!
 
 
Mer information och tips hittar ni även hos Bröllopslycka.se där ni även har instruktioner som hjälper er steg-för-steg.

Ljuskällor

Det är inte bara i inredning som ljuskällor skapar känsla och harmoni, utan en väldigt viktig del för att skapa stämning på en bröllopsdag. Ofta håller ju bröllopsfesten på långt i på natten vilket är tidpunkten då ljuskällorna verkligen kommer till sin rätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder lånade från: Martha Stewart

Nya tag

Jag tittar in i bloggen efter att jag fått mail om att ni besökare tycker att bloggen är fin och att den dessutom skänker en massa information och fakta, det är precis därför jag skapade bloggen en gång i tiden. Dessvärre är ju uppdateringarna "frysta" sedan länge eftersom det kräver en hel del tid att vara aktuell. Det är en tid jag inte riktigt har haft (har) men jag ska verkligen försöka uppdatera den, åtminstonde någon gång då och då. Det är ju bättre än aldrig ;0)
 
Jag gläds av dem mail ni skickar och det känns riktigt bra att den fortfarande är till nytta.

Fynda innan mellandagarna

Det är dags för årets stora lagerrensning hos myHeart.se. Du får 50% rabatt på alla utgående produkter!

Lagerrensningen kommer att hålla på hela v.49, och det som finns kvar kommer att reas ut även under mellandagarna.

Ett tips: Om inte till bröllop så till paketinslagningen eller bordsdekorationen till nyår ;0)
Bild: myHeart.se

 


Julklappar hos myHeart.se

Just nu erbjuder myHeart.se fri frakt när du beställer för minst 300 kr. Passa på att handla dina julklappar redan i dag, så kan du vara hemma och dricka glögg och bara mysa när andra springer runt och letar julklappar i sista minuten.

Erbjudandet gäller till och med 25 november!

Från skiss till färdigt resultatJag som både älskar att teckna och inspireras av allt det vackra inom bröllop fann dessa (och fler) skisser på brudklänningar tillsammans med det färdiga resultatet,, hos brides.com. En dröm för mig och säkerligen för designern ifråga.

Otroligt imponernade. Jag vet att det är många som själv låter skissa upp sin brudklänning för att vara så unik som möjligt. Hade jag haft en vän eller känt en person som jag vet kan avspegla mitt Jag så hade jag garanterat låtit sy upp en efter unik design. Hur gjorde du eller hur skulle du vilja göra?

Bilder lånade med god baktanke av: Brides.com

Ni hänger med...

.... i bloggen fast den inte uppdateras så ofta. Det gör mig jätteglad att allt innehåll som redan finns kanske kan vara till någon nytta.

Jag hoppas jag får tid inom kort för en smaskig uppdatering och inget tråkigt "klagande" över tid ;0)

Häng kvar.....

my HeartNu erbjuder jag alla mina läsare 10% rabatt hos myHeart.se, som säljer dekorationer och tillbehör till bröllop och fest. De har även ett stort utbud av romantiska presenter. Hos myHeart.se är det Alla hjärtans dag varje dag!

Rabattkod: INA01
Värde: 10%

Giltlig tom: 2010-09-30


Paus

Jag kommer att ta en paus med bloggandet här för ett tag, inte för att jag vill det men jag står i en förändringsperiod i mitt liv som jag måste ta tillvara på just nu. Jag har massor runt omkring mig så jag hoppas, hoppas verkligen att det som hittills kommit ner i bloggen ska räcka till för ett tag och att ni fortsätter besöka bloggen, nya som gamla besökare. Det är så oerhört roligt att bloggen blivit så stor som den blivit.

Jag kommer absolut inte att sluta blogga bröllopsinspiration helt, det kommer dock vara olika långa glapp då jag kommer blogga när tid verkligen ges.

Så fort jag hinner kommer jag försöka få upp en tävling och skulle det vara så att ni verkligen söker inspiration eller fakta om något så tveka inte att kontakta mig för då tar jag mig tid att lägga in det, för er skull!

Tack till er alla som följer och nyligen hittat hit ;0)

Ingen inspiration...

... i bloggen och har inte varit på ett tag. Jag har upp-över-öronen-mycket att göra just nu men jag har itne glömt bort den här bloggen. Det kommer och jag hoppas ni har överseende med detta.

Tills tid ges och inspiration börjar rulla in igen får ni mer än gärna tipsa mig om bröllopsrelaterade stuff =0)

Har eventuellt en kommande tävling på gång också ;0)

Maila mig era tips


Temafärg - Röd

Tycker dom här inspirationbilderna har den lite äldre men ack så underbara personliga intrycket. Känns som om man är på landet, inte "mormor-stökig-omgivning" men ändå gediget hantverk som går perfekt i temat.
Foto: Martha Stewart

Mer rött:
Foto: Brides.com


Inte som alla andra

Bröllopstårtan behöver inte vara den finaste, största, glamourösaste så länge den är personlig. Har du fantasi kan den bli en tårta ;0)


Jag gillar annorlunda, det personliga! Gör du?


Samtliga tårtor: Cake & Design

Läs mer om mig

RSS 2.0
Bröllopslycka.se Follow Bröllop Top Affärsverksamhet bloggar
Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Bröllopslycka.se

Celebrations Memorybox myHeart