Svarta detaljer

Jag är ingen prinsessa och skulle troligtvis inte passa i en gigantisk prinsessklänning, hur vackra dom än må vara. Nej, jag är mer en brud med attityd eftersom jag inte till vardags går i klänning och det superfina är miltals avstånd från min vardag. Jag skulle behöva något med mer attityd som sagt och tur är väl att det svarta inom bröllop blir allt mer populärt.Dessa är från Forever YoursDenna är från Party Line

Foto: Oritex Agentur


Intresseklubben antecknar..

Sambon friade och planeringen började men kom inte speciellt långt. Som familj med småbarn är ett bröllop inte direkt prioriterat. Inte just nu iallafall eftersom planerande kräver både tid och pengar....

Många har frågat och undrat men vår planering ligger på is, rena istiden med en tjocklek på isen som gör att man inte kan se botten. =0) Kanske kommer det på tal snart och då fylls bloggen ännu mer till bredden med inspiration och framförallt vårt planerande.

Herregud, vi har varit som gifta i 7 år så det vore ju på tiden. Jag har ingen brådska dock, vill ha tid att njuta av planering och förberedelser likväl som bröllopsdag och äktenskapet. Vilket är mitt råd till er planerande brudpar också, stressa lugnt.

Jag vill att det ska bli en gemensam resa, gemensamt i allt vad det innebär.
Kanske ska man börja med något iallafall???? Jag undrar om sambon är lika intresserad...

Hur är det egentligen det där med att den blivande maken är aktiv i planerandet?? Var/är er (blivande) make med under förberedelserna helhjärtat??

Dukning

Inspiration till olika typer av dukningar:

Foto: Martha Stewart


Olika material
Enkelt och snyggt. Den kompakta blomsterdekorationen ger kontrast till den enkla dekorationen och dom trandparenta glasen.


Alla girlanger behöver inte bara siden band, här en girlang av liljornas klockor och knoppar. Läckert men absolut en färskvara. Anlita floristen att ha det på sitt ansvar precis innan vigsel.

Bilder: Martha Stewart

Dekorera utomhus

Nu är det vår och en, förhoppningsvis, varm och härlig sommar ligger framför oss. Vad det gäller dom blivande brudparen som valt att gifta sig just i sommar kanske väljer att gifta sig utomhus (skulle jag vilja göra tror jag) och då kanske det behövs en och annan dekorationsinspiration som hjälp på vägen.
Foto: Martha Stewart


Bröllopsbröd

Tänk vad underbart det är att det finns oändligt att lära sig oavsett om det är något från förr eller något nytt som skapas. Traditioner kan vara av alla åldrar, det blir en tradition om man gör det likadant upprepade gånger....

Idag var jag hemma hos en vän som har en bakmaskin, i den här bakmaskinen fanns ett recepthäfte och i det häftet fann jag brödet "Bröllopsbröd". Det var väl inte något speciellt med brödets namn mer än att det är bröllopsrelaterat utan det var när jag läste hur man skulle gå till väga för att baka detta bröd i den fiffiga maskinen som jag reagerade och började undra. Man skulle vid en viss siffra på displayen tryck ner en kruka som är av ett visst mått i degen, krukan skulle då bakas in i brödet och hålet som blev (?) skulle man sedan kunna fylla med salt. Salt? 

Varför trycker man ner en kruka? Varför fyller man brödet med salt? Jag har försökt göra en snabb research på detta men utan att lyckas. Ska vidare till biblioteket för att titta i "Baka bröd böcker" tänkte jag.

Är det någon av er som besitter kunskap inom detta område, bröllopsbröd? Dela mer än gärna med er.

En liten klocka ringer vad det gäller just traditioner och kanske är det något som sammankopplar dom båda. Det finns nämligen traditioner om hur man äter tårtan tillsammans och hur man ska skära tårtan gemensamt för att dom olika delarna symboliserar fruktbarhet och vem som bestämmer och fattar besluten i äktenskapet. Läs mer om det här på bröllopslycka.se. Kanske är det något liknande med brödet? Att den som får störst bit kommer att bestämma eller liknande. Men vad står då saltet för?

Riktigt nyfiken faktiskt!

Ännu en bröllopsvals

Bland kommentarerna fick jag ett tips om den optimala "Bröllopsvalsen". Det alternativa till egna danser gör att man verkligen sätter en personlig prägel på sitt bröllop.

Jag lägger därför upp tipset här:


Tävling - Dukning & Dekoration - Avslutad

Tävlingen är avslutad och vinnaren blev den planerande blivande bruden vid bloggnamn Fightermom.

Fightermom söker sponsorer till sitt bröllop genom sin spännande blogg, man kan följa framgångarna och överstrykningarna i checklistan dag för dag i planeringen.  

Nu har hon dessutom en hel del inför dukning och dekoration.

Ett jätte stort GRATTIS till dig, Fightermom!

Besök Fightermom


Förnyelse period

Ursäkta röran men den nya designen är det som skapar den, jag är och petar om lite rent utseende mässigt i bloggen och hoppas ni har överseende med detta.

Imorgon avslutas tävlingen och vinnaren presenteras så snart som möjligt!

// Ina


Närmar sig

Slutdatum för tävlingen börjar närma sig och jag önskar er alla redan tävlande och alternativt kommande tävlande ett stort lycka till!

// Ina


Tävling - Dukning & Dekoration
Nu har du chansen att vinna produkter som utgör grunden för er dukning samt dekorationer som förhöjer känslan av bröllop.

Vinsten innehåller korthållare, dekorationskristaller i olika storlekar, servetter av bästa kvalité i valören aubergine samt en vepa i samma valör.

Vinstsumman ligger på ca.1000 kr och sponsras av Celebrations.

 

Vinnaren kommer att kontaktas av Inas Dekor & Celebrations efter avslutad tävling, samt synas i Inas Dekor – Bröllop med länk till sin egen blogg. För eventuell vinnare utan blogg kommer vinnaren endast att nämnas vid förnamn.

 

Tävlingen pågår från och med den 1 April 2010 till och med den 14 April 2010.

 

För att delta:

 

  • Skriv ett inlägg i din blogg, låna gärna bilden, för att inspirera andra om den pågående tävlingen.
  • Länka till tävlingens inlägg på Inas Dekor – Bröllop (inte startsidan på bloggen)
  • Länka även till Celebrations (www.celebrations.se)
  • Skriv en kommentar om varför just du vill vinna dessa produkter i tävlingsinlägget på Inas Dekor – Bröllop där du även klistrar in länken till inlägget på din egen blogg.
  • Glöm inte att uppge mailadress (Den kommer inte att synas bland kommentarerna)

 

För dig som inte har blogg:

 

  • Skriv en kommentar om varför just du ska vinna dessa produkter och svara på frågan: Var ligger Celebrations fysiska butik?
  • Glöm inte att uppge mailadress (Den kommer inte att synas bland kommentarerna)

 

Lämna inga övriga kontakt uppgifter bland kommentarerna

 

Lycka till!


RSS 2.0