Små gåvor & fina detaljer

Jag inspirerar er med små gåvor och detaljer idag, dom är dessutom enkla att göra själv.
Tänk på detaljerna bredvid varje ting eller som som mitt motto lyder: "Små ting skapar helhet"


Foto: Better Homes and Gardens

I värsta fall bröllop

Jag har hittat en bok som jag verkligen skulle vilja läsa. Det är inte alltid man bara vill se det glamourösa i bröllop, iallafall inte jag. Jag behöver humor, jag behöver oväntade saker på rätt ställe och jag behöver få något att minnas.
Måste läsa boken innan jag uttalar mig och har därför med goda avsikter lånat bild och text från Görans bokylla för att fler ska få chansen att läsa den. ;0)

 

I värsta fall - Bröllop

Dags igen. Nästa överlevnadshandbok handlar om Bröllop. Vi som redan har gift oss (och som inte tänkte göra om det) kan skratta rått åt alla tänkta hemska scenarier som spelas upp i boken. Och ni som går i giftastankar kan läsa den och våndas över allt som kan gå fel. Det här är en given present på alla lysningskalas och förlovningsfester.

Så du ska gifta dig med ditt livs stora kärlek och leva lycklig i alla dina dagar? Men kul för dig, grattis! Då kanske du tror att själva bröllopet är en lätt match? Sanningen är en annan. Den minutiösa planeringen (som tar månader i anspråk) kan haverera på den stora dagen om en söm plötsligt spricker eller om toastmastern får maginfluensa.

Hur bär man sig då åt för att bröllopet ska bli ett (positivt!) minne för livet? Ja, inte är det något gammalt eller något blått du behöver för att få läget under kontroll. Vad som verkligen krävs för att bröllopet ska bli den hejdundrande succé du drömt om är just denna bok! Här får du proffsens tips om hur du trimmar gästlistan, överlever svensexan, får en värdelös talare att hålla tyst, hur du håller svärmor i schack och nerverna under kontroll. I värsta fall - En överlevnadshandbok för bröllop är ditt stöd från de allra första finansieringsplanerna till och med smekmånaden. Sedan får du klara dig själv.

Bild och text:   

Data spunk

Min laptop är trasig så blir det torrt här i bloggen så vet ni varför, jag kämpar dock för att återuppliva internet så fort som möjligt ;0)


Update:

Datorn är lagad ;0)


Till tärna & näbb

Brudens följe kan bestå av en eller flera tärnor samt näbbar och även dessa ska sammankopplas med bruden genom blommorna.

Brudtärnor brukar ha en lite mindre, men liknande bukett som brudens, som antingen binds i en tärnhållare eller i handen, skillnaden är inte bara att den ska vara mindre, den ska  vara rund oavsett brudbukettens form och det med tanke på att det är bruden som ska framhävas med ett fint följe, därför ska uppmärksamheten riktas mot hennes bukett
Det finns en "regel" som säger att ingen bröllopsgäst ska bära vitt om bruden gör det, idag finns det ju fler färger på brudklänningarna. Även därför har tärnorna en annan men matchande färg på sina klänningar.

Små näbbar har även de blommor men ännu mindre än tärnornas om man väljer i bukettform annars finns det ju andra alternativ att välja mellan så som: Blomsterkorg, mini muff, blomsterparaply (asiatiska seder säger att om man går under ett rött paraply så  bringar det lycka, gäller brudparet).


Tips!

För att underlätta en del i planeringen vad det gäller hämtning av binderierna så kan varje tärna hämta sin bukett som huvudansvar, dels så underlättar det som sagt och dessutom ska brudbukett, hårblommor och eventuell corsage och näbb dekoration övernatta i samma kylskåp över natten och har man även några tärnor så blir det brist på plats.

Citat

image143

Romantiskt eller ej?

Nu har det varit torrblogg i några dagar, har massor med kli i fingrarna och måste få ut kreativiteten =)
Får se vad jag hinner med, har en hel del jobb bakom kulisserna oxå ;0)

Har en undran:

Var skulle ni absolut INTE vilja ha er bröllopsfest eller smekmånad?
Var går liksom gränsen för ICKE romantiskt på bröllopsdagen?? 

27 Dresses

Filmen med namn som rubriken i detta inlägg handlar om en osjälvständig tjej som inte kan säga nej och som dessutom tror blint på den äkta kärleken och äktenskapets underbara betydelse.
Hon har varit  brudtärna 27 gånger, är olyckligt kär och man lider med henne när man ser det hon går igenom. Det som krävs av henne är att hon måste inse att hon måste börja tänka på sig själv i första hand och inte på andra.

En film jag lägger i kategorin tjej-/bröllopsfilm och jag gillar den!

Har du sett filmen?
Vad tyckte du?


The wedding dates

En film om fyra män vars omogenhet har fastnat ända upp i vuxen livet, när de har förstört ett antal bröllop genom sin brist på omtanke för brudpar, släkt och vänner så blir de portförbjudna på nästkommande bröllop. Men efter överenskommelse med prästen så får de möjligheten att infinna sig på bröllopet om de ser till att skaffa sig var sin tjej, inte vilken tjej som helst, utan en tjej som de känner något för.
Hur ska killarna lyckas skaffa tjejer som gillar de och godtar deras omogenhet?

Den här filmen ger inte jag topp poäng men den har sin charm.
Jag som vill se varenda detalj inom bröllop fick inte se en tiondel av vad jag väntat mig av en bröllopsfilm men männens omogenhet och ultimala sätt att hamna i trubbel gav chansen till en heldel skratt.
Men med en liten irritationsnerv som sa att män i den åldern borde ha mera vett låg och gav ifrån sig små nervryckningar.
Den här "yo homie" filmen kan ses men den får nog bara två små svaga blommor av mig.

Inbjudningskort - handgjorda

Jag hittade lite inspiration på inbjudningskort, som man kan göra själv.
Idag är det inte alls så svårt att göra egna med tanke på scrapbooking, datorer och utbudet som finns i både bokaffärer och hobbybutiker.
Titta, inspireras och skapa ;0)Foto: Better Homes and Gardens

TävlaJag tävlar hos Stilero - shabby chic & lantlig inredning, gör du?

Blommor, dukningar och dekorationer

Mer inspriration om blommor, dekorationer och dukningar till bröllop kanske ni finner i kategorierna med samma namn i systerbloggen, Inas Dekor.

Två bloggar men mängder av inspiration.

"Små ting skapar helhet" ;0)

// Ina

Vår/sommar makeupVideoklipp: Lauren Luke

Makeup artisten Lauren Luke

Jag har fått tillåtelse av makeup artisten Lauren Luke att inspirera er, kära besökare, med hennes underbara videoklipp som kan hjälpa oss alla både till vardags, bröllop och fest.
Så vem är Lauren Luke?Det är roligt att få ha henne med här i bloggen och för er som vill finna mer klipp så finns hon på youtube och har även en egen make kollektion som du finner på hennes hemsida.

Välkommen till bloggen Lauren ;0)

Tema: Rosa

Foto: Martha Stewart & Brides.com

Konstig design

Har hört att designen ser lite konstig på vissa datorer, ser den konstig ut på din?
Saken är den att på vissa datorer så ska vänsterspalten ha "ramlat" ner under alla inläggen.

Bruduppsättning

Jag är ingen frisör men något jag skulle vilja kunna är att göra uppsättningar.
Har man någon som brinner för det så kanske hon/han kan följa sådana här anvisningar till den stora dagen, glöm inte att göra en provuppsättning först.
Själv skulle jag nog kräva ett flertal provuppsättningar så jag var säker.


"DU"

Den här låten har jag haft på näthinnan sedan slutet av 90-talet tror jag och funderingarna lutar åt att låta en vän göra den till sin egen eller framföra den precis som den är, den dagen vi väl kommer till altaret.Artister: Elin & Alex

Vinn en solist till ert bröllop

Jag vill tipsa er om en perfekt tävling som kan komma väl till pass i sitt planerande av den stora dagen.

Stockholmssolist.se är en sida som precis slagit upp portarna, där man samlat solister i Stockholms län för att enkelt hitta någon som kan framföra den/dom låtarna man valt till vigseln.
Jessica Jäger är den person som står bakom denna sida som är otroligt underlättande, hon är dessutom en av solisterna man har att välja och vraka mellan.

Tävla om en solist till ert bröllop med Stockholmssolist.se

RSS 2.0