Brudbukettens former

Det finns mängder av varianter på brudbukettens form att välja mellan, till dem vanligaste man   ser hör nog den rundbundna (runda) och den droppformade men på senare tid har brudbukettens utseende börjat  variera i stor utsträckning och är, precis som med mode, en trend fråga.

Tärn- och näbb buketterna har liknande utseende som brudbuketten men är något mindre, det går åt mindre material och ligger därför lite billigare i pris än brudbuketten.

Oftast binds följets buketter i handen men om material, ekonomi och önskemål tillåter så finns det även tärn- och näbbhållare.

Rundbunden brudbukett


Den har varit med sedan många generationer tillbaka och är den mest använda bindningsformen, den kan bindas i handen (som en vanlig bukett) eller i en s.k. brudhållare.

Dess yttre form är helt rund, men det finns ingen regel som säger att man inte kan ha något "fallande" i buketten, men då är det i mindre mängd material för att inte förstöra den runda formen.


Droppformad


Den är vanlig & talar nästan för sig själv, och är i formen en upp & ner vänd droppe i jämn form.



Asymmetrisk

                    


Den asymmetriska buketten har till ögat en ojämn yttre form, men som i grunden byggs på en snedvriden triangel om man drar en linje från hörn till hörn.

Den är inte riktigt lika vanlig som den droppformade men ger ytterligare lite rörelse i sitt utseende.                  

                          


Brudbollen


 Brudbollen är en ovanligare variant än dem ovan nämnda. Den är som den låter, formad till en boll och kan antingen placeras liggandes direkt i handen eller hängandes från handen eller handleden.

Brudbollen är ett bra alternativ för gravida brudar som även vill framhäva magen, men passar utmärkt till alla.

Ett annat bra alternativ för gravida magar är den:


Båg formade


Den båg formade bukettens utseende hänvisar också till namnet.

Den är formad som en båge och sedd från sidan påminner formen om den droppformade buketten.

Den här buketten passar ju alla även den men det är ett av dem bästa alternativen för gravida då dess form "ramar" in magen.


Hästskoformad


Den här är precis som den ovan nämnda buketten men mer "hängande" vilket ger dess utseende likheten med en hästsko.


Muff


Man kan även låta skapa en muff som dekoreras med blommor om man skulle vilja, det är originellt och ovanligt och har funnits i trend en tid.

Muffen dekoreras/binds med blommor på ena sidan, den sida som är framåt för att kläs in i liknande tyg eller material på baksidan, dels för att få helheten men samtidigt av praktiska skäl då man inte vill riskera att förstör brudklänning, som oftast är hyrd.


Glamelieros


Glamelierosen ser ut som en jätte ros och ger intrycket av att vara en fast den i själva verket består av ett flertal rosor, antalet - beroende på storlek på färdiga glamelirosen.


Stavbukett


Denna påminner om en kompakt rundbunden bukett men med längre stjälkar eller stav. Även den här kan bindas i handen eller i brudhållare. Väljer man större och längre blommor binds den oftast i handen och stjälkarna dekoreras. Väljer man blommor som har mindre stjälkar till sitt växtsätt så binds den i brudhållare och floristen förlänger då handtaget.

Vill man inte ha mängder med blommor i sin bukett utan vill framhäva någon sort så är det här ett utom ordentligt alternativ till en egen designbukett.

Denna bärs i handen.



Armbukett


Arm buketten binds även den i handen men med mer möjligheter till variation, den behöver inte vara liten, rund och kompakt utan kan bindas så att blommorna ligger i nivåskillnader, den blir buren på armen och utstrålar elegans.




Det finns så mycket att välja på och som sagt så varierar modet, något nytt nu, som även en florist klarar av är det som kommit på senaste: Kristallbuketten, gjord i kristaller och pärlor, passar underbart till vinterbröllop, för dem allergiska och dem som fördrar unika buketter.


Oavsett val av form så vill man ha sin egen speciella och det finns mängder av möjligheter där med. För att vara originell kan man bland annat välja en transparent bukett, vilket innebär att buketten är genomskinlig med lite material.

Finn underbara exempel på sådana.


Låt buketten dekoreras med glittertråd, pärlor, pinnar, stenar, citron eller lime beroende på vilket tema, färger, årstid och personlighet man har.

Bara fantasin sätter gränserna.


Titta i tidningar, floristers hemsidor på nätet, kataloger eller i floristbutikens pärmar som dem har för att visa kunder vad dem har bundit tidigare, det ger dig även en möjlig bild av hur din bukett kommer att se ut.

Floristen hjälper dig med idéer, vilka blommor som gäller för säsongen och mycket mer.


Lycka till!



image10


image14


image9

image8


image7

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0