Skönhet - Hår

Hår

Det är modernt med bröllopsfrisyrer som kräver långt hår eller löshår. Sök gärna efter inspiration i tidningar och på Internet. Allt fler frisörer har bildgallerier på sina hemsidor. En bruduppsättning brukar kosta mellan 1000 - 2000 kronor och då ingår ofta en provuppsättning innan. Vissa frisörer tar betalt per timme.

Bli inspirerad i bröllopslycka.se´s frisyrgalleri.


Kort hår

Är du blivande brud med kort hår, ska du inte oroa dig. Man kan göra mycket med kort hår också och man blir en minst lika vacker brud med kort hår som med långt. Har man kort hår kan man exempelvis sätta i löshår om man vill ha en uppsättning, annars kan man tuffa till frisyren med en snygg färg eller slingor och vackra accessoarer, till exempel en tiara, krona, smyckade hårnålar eller hårblommor. Huvudsaken är att håret är tillräckligt långt för att man ska kunna fästa dem i håret, det räcker med ett par centimeter. Har man så kort hår att man inte kan fästa saker i det, kan man exempelvis bära ett smyckat diadem, en vacker blomkrans eller helt enkelt smycka håret med lite glitter.


Accessoarer

Den vanligaste accessoaren är en glittrig liten tiara. Men man kan förstås smycka håret på flera andra sätt också.


Brudkronor är vackert, men inte direkt på mode idag. Brudkrona kan man hyra/köpa hos frisörer, smyckesbutiker och brudateljéer och kyrkor lånar även ut dyrbara brudkronor mot en deposition.

Hårnålar/hårkammar smyckade med pärlor och kristaller blir allt vanligare. Sådana kan man köpa exempelvis via Internet, i brudateljéer och hos frisören.

Blommor kan användas i håret på många sätt. Vanligast är hårblommor som preparerats av en florist, som man kan fästa med vanliga hårnålar, men man kan även bära blomkrans eller ett blomdiadem. Rankor med murgröna eller hjärtan på tråd är också fint.

Något som är vackert, men ganska ovanligt idag, är att bära myrtenkrona. Vill man ha en sådan, beställer man en i blomsteraffären.

Textkälla: bröllopslycka.se
Skribent: Karolina Jonsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0