Till tärna & näbb

Brudens följe kan bestå av en eller flera tärnor samt näbbar och även dessa ska sammankopplas med bruden genom blommorna.

Brudtärnor brukar ha en lite mindre, men liknande bukett som brudens, som antingen binds i en tärnhållare eller i handen, skillnaden är inte bara att den ska vara mindre, den ska  vara rund oavsett brudbukettens form och det med tanke på att det är bruden som ska framhävas med ett fint följe, därför ska uppmärksamheten riktas mot hennes bukett
Det finns en "regel" som säger att ingen bröllopsgäst ska bära vitt om bruden gör det, idag finns det ju fler färger på brudklänningarna. Även därför har tärnorna en annan men matchande färg på sina klänningar.

Små näbbar har även de blommor men ännu mindre än tärnornas om man väljer i bukettform annars finns det ju andra alternativ att välja mellan så som: Blomsterkorg, mini muff, blomsterparaply (asiatiska seder säger att om man går under ett rött paraply så  bringar det lycka, gäller brudparet).


Tips!

För att underlätta en del i planeringen vad det gäller hämtning av binderierna så kan varje tärna hämta sin bukett som huvudansvar, dels så underlättar det som sagt och dessutom ska brudbukett, hårblommor och eventuell corsage och näbb dekoration övernatta i samma kylskåp över natten och har man även några tärnor så blir det brist på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0