Skönhet - Ansikte

Ansiktsbehandling

En eller ett par veckor före bröllopet kan det vara skönt att få en ansiktsbehandling. Under en sådan brukar huden rengöras ordentligt, pormaskar och finnar tas bort, ögonbrynen plockas och behandlingen avslutas med en skön massage. Anledningen till att behandlingen bör göras åtminstone en vecka före bröllopet, är att man kan få röda utslag och märken direkt efter behandlingen, men de går i regel bort efter ett par dagar. Ibland kan man få blemmor eller utslag efter behandlingen, som inte går bort efter ett par dagar. Kontakta då hudterapeuten så snart som möjligt - det finns hjälp och mirakelmedel mot sådant. Man ska inte behöva ha en stor finne på bröllopsdagen!
En ansiktsbehandling brukar kosta från 550 kronor och uppåt, beroende på vilken typ av behandling man vill ha.


Makeup

Bröllops-makeup brukar kosta mellan 700-1000 kronor. Då ingår ofta en rådgivning med provsminkning i priset. En del makeup-artister kan komma till frisören, så att man kan få håret och makeupen fixad på samma plats. Dessutom finns det företag som erbjuder hela bröllopspaket med frisyr och makeup.


Lägga makeup själv

Om du vill göra din egen brud-makeup, men känner dig osäker, kan det vara en bra idé att gå en sminkkurs. Vissa skönhetsbutiker erbjuder sminklektioner, där smink för en viss summa ingår. Då får man även rådgivning om vilket smink och vilka färger som passar en.
Att lägga en ordentlig makeup tar ungefär 45 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0