Hårdekoration

Hår blommor, precis som övrig dekoration, bör gå hand i hand med brudbuketten för att behålla sammankopplingen i färg, sort och den exklusiva känslan.

Precis som brudbuketten kan hår dekorationerna ha olika form, då dem kan placeras en & en eller, i diadem eller i mindre spänne.

                          

Idag är det inte heller ovanligt med att man kombinerar hårblommor med krona eller tiara, men tipset här är att ha minimalt med blommor för att inte röra till det. Är det tiara/krona med slöja som lockar så rekommenderar jag att utesluta blommor i håret helt. Lagom är bäst!

Däremot kan man ta tillbaka gammal sed och låta sin florist binda en myrtenkrona, en liten nätt, prinsesskrona med små, myrtenblad. Denna är ett unikt hantverk som bör göras av en kunnig.


Tips!

  • Varsam mängd med blommor i håret, frisören & floristen hjälper dig tillrätta.
  • Precis som med brudbuketten hämtas hår blommorna dagen innan för övernattning hemma i kylskåpet, tänk på att hår blommorna ska ligga i en vatten sprutad plastpåse till skillnad mot buketterna då hår blommorna inte har samma tillgång till vatten som buketterna har genom sin oasis eller vas. Men glöm inte att ta med hår blommorna till frisören.
  • Är myrtenkrona aktuellt, låt en utbildad florist skapa & binda den då det krävs särskilda mått och särskilt hantverk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0