Corsage

Corsage, eller knapphåls blomman även kallad, är den blomma som brudgummen bär på vänstra kavaj- eller frackslaget, den ska enligt tradition plockas från brudens bukett men i dagens trendiga traditioner så väljer man en likadan blomma, den mest framhävande, som finns i brudbuketten. Men många vill ha det gamla traditionella & finner en viss charm i det. Corsagen symboliserar sammankopplandet mellan brud och brudgum, dessutom vet bröllopsgästerna vem som är brudgummen. Finns det en marsalk vid brudgummens sida ska denne också bära en Corsage, av en mindre variant vill säga.

Idag har även corsagen utvecklats och följt modet, vilket har resulterat i att den brudgum som idag vill bära linne vid vigseln sällan vill bära corsagen på bröstet utan väljer armbandscorsagen som framtagits i nytänkande. Armbandscorsagen placeras som ett armband ovanför bicepsmuskeln, den kan vara något dyrare än prisförslaget ned till men det är pga. att det är mer arbete och hantverk bakom det.


Tips!
  • Kostnaden för en Corsage kan variera mellan 50-150 kr ca, så dem är inte jätte dyra, men skulle man vilja binda den själv så är det enkelt, rådfråga gärna en florist om grunderna.
  • Corsagen hämtas precis som brudbuketten, hår blommorna, tärn- & näbb buketter (om respektive inte skulle kunna ta det ansvaret själv, man har nog med annat ändå, och hämta dem hos floristen på bröllopsdagen) hämtas dagen innan för övernattning, precis som hår blommorna i (vattensprutad plastpåse) i kylskåpet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0