Bevara buketten

Vill man bevara buketten så finns det flera sätt man kan göra det på för att minnet av den och bröllopsdagen skall vara närvarande även i framtiden.

På fotografierna finns den färska buketten alltid kvar, vill man även bevara själva buketten kan man:

  • Handbunden bukett hängs upp & ned på en luftig plats och kan sedan bevaras som en torkad bukett, observera att buketter bundna i brudhållare inte klarar av att hängas på samma sätt eftersom oasisen torkar och släpper blommorna. Rådfråga även din florist om vilken hållbarhet blommorna i buketten har samt om dem klarar sig vid torkning.
  • Man kan även låta en florist torka buketten för att sedan arrangera om den i en annan oasis för torkade blommor.
  • Vill man ha den i nästan identiskt skick och nästan lika fräsch som på bröllopsdagen så kan man låta konservera den. Blommorna håller sig då släta till skillnad mot den skrynklighet dem får när dem torkas. För bästa resultat förvarar man buketten med vatten (bukett i brudhållare vattensprayas) i kylskåpet över natten för att sedan lämna in den till floristen som skall utföra konserveringen, det är inte många florister som åtar sig detta pga. att det är så stort och kostsamt arbete, men det finns dem som specialiserat sig på konserveringens gedigna hantverk. Det går till så till vida att dem plockar isär buketten, torkar blommorna i kristaller eller sand i ugn och denna process pågår i en till två veckor för att sedan med stor försiktighet arrangeras ihop. Efter det är själva buketten konserverad men för att inte riskera att den ska ta skada samt bevara den exklusivt placeras den i en buktad ram, glas låda eller vad önskan kan vara. 
image18

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0