Att tänka på i val av bukett

Det finns några riktlinjer man kan ha tillhands när man ska göra valet av brudbukett och blommor oavsett om det, som i gammal sed, är brudgummen som beställer buketten till sin brud, eller som i dagsläget, är bruden själv som oftast vill vara med i att utforma och beställa.


·        Personlighet

·        Levnadssituation

·        Brudklänningens form, färg och material

·        Färgtema

·        Årstid

·        Blomsterbudget


Varför är då dessa riktlinjer viktiga i ditt val av bukett??


Bara genom att Du framföra vilken typ av person Du är kan floristen hjälpa Dig i valet av formen av buketten.

Till och med Din musiksmak talar om vad som passar just Dig.


Utefter det är det viktigt att floristen får information om brudklänningens utseende, är den lång, kort, smal, vid, vilken färg samt vilket material den har.

Ta gärna med ett fotografi som hjälp.


Är bröllopet aktuellt vid graviditet kan floristen hjälpa dig att framhäva både bukett och mage.


Efter detta är formen på buketten anpassad efter just Dig.


Med Ditt önskemål om dominerande kulör (färg) kan floristen hjälpa dig att utveckla buketten med hjälp av valörer (färgskala) och komplementär färg (färger som framhävs med hjälp av varandra) samt råda dig till vilka blommor som gäller för säsongen.


Därefter kan ni be att få kostnaden på den personligt framtagna buketten, säger budgeten ifrån så anpassar floristen buketten efter er tänkta budget.


Tips!


Kom ihåg att priserna på blommorna varierar under året.


Låt brudgummen införskaffa en liten personlig detalj som han låter floristen placera i buketten, ett gulligt sätt att få bruden att skingra tankarna från nervositeten nedför altargången.


Ska även bröllopsuppsättningen (frisyren) bestå av blommor så beställ dem samtidigt som bukett, corsage och övriga dekorationer, av frisören får du mer info om antal osv.


Dagen D har kommit och nervositeten sträcker sig ut i fingertopparna, förhindra att buketten skakar genom att placera lillfingret bakom handtaget eller stjälkarna.

Det finns många varianter av brudbuketter men vanligast är den man håller i handen, placera buketten i rätt position för att det inte ska se illa ut, buketten utgör sin speciella del utav brudens helhet och det ska även synas.

Placera därför buketten i navelhöjd.


Hämtas buketten dagen innan vigseln så spruta vatten på den med hjälp av en blomspruta och låt den övernatta i kylskåpet, det minskar blommornas mognadsprocess och ger därför inga förändringar i bukettens ursprungliga utseende.



image10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0