Inas Dekor

"Små ting skapar helhet"

Äter inspiration

Publicerad 2012-01-31 20:33:39 i Inredning,

Jag slukar det med hull och hår. I alla dess former såsom:

- Inredning barnrum - Varför?

Jag står mitt uppe i renoveringen av Änglas rum, det drar lätt ut på tiden när magsjukan behagar att bjuda in sig själv. "Handy" har tagit bilder före och under tiden så jag får be honom om några att lägga här. (så bra var jag på att ta ett kort om dagen ;0) )
Jag hittar massor med inspiration som jag plockar delar av eller kommer på något annat genom. Skisserna dräller det om här hemma och jag börjar nog bli lite smått dryg för "Handy" eftersom jag hela tiden utvecklar idéerna.
Idag har han tagit hem prov-bitar på nya golvet. Antingen väljer jag en sort men känner jag mig själv rätt så blandar jag om jag kan ;0) Udda är bäst!

- Inredning vardagsrum - Varför?

Halva vardagsrummet saknar fortfarande bitar för att skapa rummets helhet och just nu står Änglas möblemang på den sidan. Men jag vet precis hur jah vill ha, nu ska jag bara hitta rätt möbler och dekoration. Man måste låta sådant ta sin tid. Rätt sak på rätt plats.

- Butikskommunikation - Varför?

Det är en del av mitt jobb =0)

- Grafisk formgivning - Vaför?

Det är en del av mitt jobb =0)

- Förädling och profilering - Varför?

Det är en del av mitt jobb =0)

- Marknadsföring - Varför?

Det är också en del av mitt jobb

- Inredning & Design - Varför?

Det är en del av mitt jobb.

Börjar bli tjatigt =0)
Listan kan bli längre så det är bäst att ta det kort och gott. Mina dagar omges med färg, form och desig i alla dess former och miljöer och det är så skönt att sluka den inspirationen för att få kläcka nya kreativa idéer.

Nu önskar jag bara att jag fick tid att få ner det i färgglada skisser och moodboard´s....

Saknar rutiner

Publicerad 2012-01-27 21:41:37 i Personligt,

I förra inlägget jag skrev så spaltade jag upp alla mina rutinmässiga klockslag i vår vardag. Den här veckan har jag velat blogga varje dag eftersom ingen av dessa rutiner har funnits i vårt hem...jag har varit hemma i VAB.

Vård Av Barn... magsjukan! Fy och blä!

Jag kan säga att jag är totalt livrädd för dessa baciller, oavsett om det gäller mig eller barnen. Dessa baciller kan skada en mer än vad man tror och jag har tidigare under åren bloggat om hur dessa baciller skadade oss...mest Ängla. Inlägget "Jag minns...en mardröm"

Den här gången var Ängla först ut, genom att natten till söndagen börja kräkas. Pappa tog de två första timmarna och sedan tog jag över från 04:30. Från 02:00 fram till 10:00 kräktes hon 11 gånger innan magen vände utgångspunkt. Tvättmaskinen gick från 02:00 fram till 22:00 då den sade upp sig och slutade centrifugera. Shit, inte nu!

Söndagen blev en soffdag med drop in tider på toa för Änglas del innan den avslutades med feber, själv slet man med att hålla rent efter varje omgång för att minska smittorisken till övriga familjen.

Oliwer skulle komma hem, enligt rutin, på måndagen men med en förstående pappa så fick han vara kvar hos honom tills vi ridit ut vågen. Jag fick vara hemma i VAB för att jag jobbar närmre mina kollegor och andra företagare än vad "Handy" gör. Eftersom han var arbetsledare för ett bygge mitt ute i skogen och de inte hamrar på samma spik så var det bara kottarna i skogen som låg rökigt till.

Måndagen var konstant spring på toaletten med lindrig feber och jag hade hoppats att tisdagen och onsdagen skulle vara Änglas två smittfria dagar hon behövde ha innan hon fick bli insläppt på dagis igen, men så blev inte fallet. Dem smittfria dagarna sköts fram och idag är det fredag, för varje dag har jag tackat högre makter att bacillerna inte slagit klorna i oss andra förutom storasyster som lämnade oss på måndagen och åkte till sin mormor och smittade henne =0(

Hela veckan har jag försökt kombinera VAB, jobb, städning och telefonsamtal. Måste säga att jag lyckats ganska bra ändå. Huvudsaken är ju att man gör sitt bästa ;0) (Stressen har stått mig upp i öronen och listan blir bara längre och längre ju mer jag gör)

Idag är det som sagt fredag och jag började morgonen med att tvätta allt som kunde ha en bacill på sig samt städa och torka rent överallt innan vi tog en promenad, nu fick vi ju äntligen komma ut bland andra utan att vi är orsaken till smittan. Väl hemma efter ett par timmar så tar vi äntligen snowracern och åker med ett stort leende nedför backen. Både hjälmen och snowracern har Ängla väntat på att få använda i snön, nu fick hon äntligen göra det.

På eftermiddagen kom pappa hem från jobbet...magsjuk. Fan, fan, fan. Jag som trodde det var över! Nu ligger han här i soffan med feber och hinken i beredskap. Måtte inte dessa baciller gripa sig tag i mig! Never ever!

Se det från den positiva sidan, jag fick möjlighet att få ner min minnesfulla vecka i bloggen ;0)

Trevlig helg, nu ska vi krya på oss!

Jag gillar tid...på gott och ont!

Publicerad 2012-01-21 20:59:53 i Personligt,

När jag är hemma så kan jag lätt känna att jag inte har tid för det JAG vill göra. Jag har dessutom inga problem med att fylla en milli-sekund av stilla tid med något som kan vara utvecklande på ett eller annat sätt. Jag har alltid något i händerna och bollarna bara haglar med projekt och idéer kring huvudet =0)

Hade jag haft mer tid så hade jag fyllt den med teckning, målning, möbelrenovering, inredning och inspiration till det maximala.

Det negativa är alltså att hur mycket tid jag än skulle ha så skulle den aldrig räcka till...

Det positiva däremot är att jag gillar att förhålla mig till tiden. Jag gillar att komma i tid och jag går upp tidigare för att vara säker på att jag hinner allt i tid. Jag gillar när mina möten har ett klockslag för att jag ska kunna planera alla dagens anhalter så specifikt som möjligt. Får jag tid över så påbörjar jag något som finns på min långa "To Do-lista".

Många kanske ser det som tråkigt att inte kunna vara impulsiv lika ofta eller att man på något sätt är låst eller fångad pga alla tider man måste passa, skriva upp och förhålla sig till men för mig och min familj är det ett måste.

Rutiner och struktur i vardagen ger barnen en trygg miljö där de vet vad som gäller, vad som väntas och vad vardagen förväntas av en.

Det var i veckan som varit som jag kom att tänka på hur mycket jag egentligen förhåller mig till tiden. Exempel från veckan.... i stora klockslag.

Måndag och tisdag:

05:00 - Vakna och göra sig iordning
06:00 - Väcka Ängla (Oliwer är hos pappa)
06:05 - Göra frukost
06:20 - Packa väskor
06:30 - Se till så att Ängla gör sig i ordning
07:00 - Dagis
07:20 - Pussas
07:30 - Till jobbet
07:50 - Starta datorn och kolla mailen
08:00 - 17:00 Jobba
17:15 - Mat
18:00 - Tvätt, plock, städ och bollibompa
19:00 - Natta Ängla
19:05 - VILA
21:00 - SOVA

Så ser väl mer eller mindre varje dag ut. men den här veckan var något annorlunda:

Onsdag:

Samma visa som ovan fram till 13:00,
13:00 - Ner till stationen
13:34 - Tåg till Jönköping
18:06 - Checka in på hotellet
19:00 - Bowling
21:00 - After Ski
22:00 - Hem till hotellet
22:30 - SOVA

Torsdag:
06:00 - Vakna
07:40 - Hotellfrukost
08:45 - Taxi
09:00 - Branschmässa med leverantörsmöten inbokade nästan varje timme.
18:00 - Taxi till hotellet
19:30 - Promenad till restaurangen
20:00 - Middag
23:00 - Disco besök
00:30 - Till hotellet
01:00 - Sova

Fredag:
06:30 - Vakna
07:40 - Hotelfrukost
08:40 - Hemresa med bil
13:00 - Hemma

osv... Jag var inte hemma, jag jobbade borta på ett annorlunda sätt. Vad jag än gör och vart jag än är så har jag tider att förhålla mig till. De få gånger som Ängla försvinner över en dag så står jag handfallen för att det inte är som det brukar vara.

Jag tycker inte att mitt sätt att leva i tiden är jobbigt, jag tycker det är skönt! 
Hur förhåller du dig till tiden? Tar du dagen som den kommer eller har du full koll¨på när, hur och var?


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Ina

Jag är mamma, utbildad florist, arbetat som dekoratör. Jag är en fd. webadministratör på bröllopslycka.se men arbetar nu som webadministratör, dekoratör, "företagsprofilerare" och marknadsföringsassistent på ett företag inom profil- och presentreklam. Jag brinner för det jag gör och är tacksam för att jag får möjligheten att göra det. Min familj är mitt allt och ingenting annat prioriteras högre än den. Därav mycket vardagstugg i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

ArkivPrenumerera och dela