Inas Dekor

"Små ting skapar helhet"

Skållad

Publicerad 2009-06-30 20:26:53 i Personligt,

Efter morgondagens möte så bestämde vi oss för att ta ledigt, vi hämtade Ängla som gladeligen tyckte att det var roligt att få gå hem från dagis några timmar efter ankomst.
Jag hade tagit med mig Erika till biblioteket för att låna boken jag inspirerade omInas Dekor - Bröllop men den hade dom tyvärr inte och i väntan på att dom skulle köpa hem den så lånade jag "En shopaholics bekännelser" som är ruskigt rolig (Har tyvärr inte sett filmen än =0( ) Erika valde boken efter den film hon tidigare på Måndagen hade sett "I taket lyser stjärnorna"
Inte för att det blev allt för mycket av läsandet på stranden, höll oss mest i vattnet pga. hettan. Fanns ingen annanstans att fly undan den, dessutom var det grymt skönt att kilva upp och torka inom någon minut.

Min smarta tanke var ju självklart att jag lika gärna kan bygga på min snygga bränna men verkligen göra ett försök att bli av med den mörkbruna haklappen och göra shortsen en aning kortare.
Nog blev jag av med haklappen alltid och vita, kortare shorts som framhävs extra mycket av dom knallröda låren blev det allt. Känns som om jag legat i en lägereld helt bortglömd, det var liksom ingen som vände på mig.
Det är ungefär som gipset jag bloggade om igår, först var det för löst och inom loppet av en sekund (oftast när man väntar en sekund för länge eller tänker "det här är sista stunden, skeden, gången osv. vilket man aldrig ska gör by the way) men här var det vita lår, vita lår och vita lår tills jag kom till bilen och hem till spegeln =0O Undrar om jag var färgblind på stranden. Vad hände och när?

Ville bygga på den vita baksidan som benen nu har efter maten men med brännande axlar och lår som man kan tro blivit rappade med pekpinnen så valde jag solstolen i skuggan med boken jag lånat. Mysigt värre.

Jag har tagit en ledig dag!! Inte allena men den var ledig, en början och vem vet jag kanske blir en slöhög lagom till pensionen ;0)

Från det ena till det andra så är det faktiskt så att jag valt att skaffa vita shorts för att jag hatar den breda del som shortsen döljer och slipper då bada i vassen, dessutom finns det ingen annan än "Handyman" som ska se min vita bakdel. I got a white as and it´s only mine =0)

Känner att  jag är rätt rutten på det där med fotografier och inspiration i bloggen (överhuvudtaget) men man får se det så att just den delen tagit semester. Jag menar, jag bloggar ju ändå dagligen ;0) När jag inte bloggar har värmen vunnit!

Hur röda är ni? hur ont har ni? och vilken typ av maskering i form av linjer har ni dragit på er i solen?

Projekt

Publicerad 2009-06-29 19:46:05 i Personligt,

Nu har jag jobbat mig igenom ett delmål i mitt "hemliga" projekt, snart ska jag ta nästa del.
Satt ute i skuggan och gjorde det sista.

Hämtade Ängla på dagis för att sedan åka på möte en längre bit bort.
Efter mötet som pågick i en timme så bar det iväg för att hämta Erika ("Handymans" yngsta från tidigare) och ovanligt för vår famlilj så var vi inte hemma förrän kl.18:00 och då var det dags för mat, vi som annars äter kl.16:30 ca.
Värmen med dom varma vindarna är påtagliga men inga klagomål från min sida, skulle behöva en enda regning dag för att ta igen hemmet som släpat efter något rejält.
Inte likt mig men jag har verkligen inte orken och kraften att skura, damma, dammsuga osv, när det är så varmt som det är.

Nu är jag supertrött och skulle kunna somna där jag sitter ;0)

Ännu en solig dag & ännu en relief

Publicerad 2009-06-29 11:33:25 i Teckning,

Sitter i ateljén med stekande sol utanför fönstret, ingen kallare vind som fläktar och med ideér tiltade på noll.
Saken är den att Kaya Konstnär fortfarande är i Frankrike och har vernissage så jag går efter dom kunskaper jag har sedan tidigare (vilket jag alltid gjort) men han tillför svaren på dom små frågorna gällande teknik som ibland poppar upp.
Som till exempel vilken olja det är han använder vid oljemålningar, som är mitt nuvarande projekt, för det är inte det lättaste att komma fram till när det står äkta majonäs på burken =0)

Nej, så jag beslutade mig att låta oljemålningen torka till några dagar till (som om den inte haft tid att torka) och beslöt mig istället för att göra en ny relief (den ni).
Japp, som efterfrågat så kommer jag att göra en ny relief och vad som händer med den eller vad det blir för motiv är som vanligt oklart när jag sätter igång med något, det blir ett resultat iallfall.

Jag börjar därmed fylla hinken med vatten för att sedan succesivt hälla i gipset, blandar med höger handen och får på höften avgöra om det är lagom konsisten. Konsistensen var helt fel! När jag häller gipset i formen och halva är fylld så stelnar till och med det fallande gipset. Undrar om jag hade i för mycket gips =0D Inte nog med det så är halva hinken fortfarande halvfull eftersom jag inte fick i allt formen, gissa om det stelnade!
I försök att hugga ur all torkad gips inser jag snart att det skulle ta en vecka eller mer (om man tänker på att det tog ett halvår att fint hugga ur motivet ur den tidigare reliefen) så jag gav upp, efter fikat var det jag som gick iväg till den billiga och braiga lilla butiken med "allt-man-kan-tänka-sig-i-varuväg" för att snällt inhandla en ny hink till Kaya, snällt va?
Jag passade faktiskt på att köpa en till mig med för jag misstänker att det kommer bli ännu fler reliefer i framtiden.

På Kayas hink textade jag: Gips stelnar fort!! Varsågod Kaya, här får du en ny!! // Karolina =0)
Tar kort med mobilen så kanske ni kan få se mina marknadsförings hinkar senare

Nej, så nu sitter jag här med två formar gips ( En bra och en dålig) som har sin brinntid rätt länge, två nya hinkar, en oljemålning och varken orken eller lusten att påbörja akvarellmålning. Känns som om jag redan har projekt.

Får se vad jag hittar på, vad gör ni en ytterligare solig dag som denna?

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Ina

Jag är mamma, utbildad florist, arbetat som dekoratör. Jag är en fd. webadministratör på bröllopslycka.se men arbetar nu som webadministratör, dekoratör, "företagsprofilerare" och marknadsföringsassistent på ett företag inom profil- och presentreklam. Jag brinner för det jag gör och är tacksam för att jag får möjligheten att göra det. Min familj är mitt allt och ingenting annat prioriteras högre än den. Därav mycket vardagstugg i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

ArkivPrenumerera och dela