Inas Dekor

"Små ting skapar helhet"

Blåbärspannkakstårta

Publicerad 2009-07-30 20:19:41 i Personligt,

Det är just vad vi äter iallafall en gång om året, saken med rätten "Blåbärspannkakstårta" är just att blåbären är handplockade, rensade och nerhällda i pankakssmeten (hela, trots protester)
Det är smarrigt både för stora och små. Att det inte finns kort på tårtan är för att den inte alls ser lika aptitlig ut som den i själva verket är, ser ut som något hämtat från ett rum inrett med badrumsmöbler dagen efter en jätte fest (sen får ni dra slutsatsen själva)

Jag tog med mig Änglas bästis Emma för att hämta henne på dagis innan det bar av till tandläkaren för kontroll av Änglas tvillingtand. Tjejerna var jätte duktig bortsett från att Ängla vägrade öppna munnen. Dom fick dock varsitt My Little Pony-klistermärke.
Hemma mötte vi upp 60% familjen Anneli för att ännu en dag gå upp till skogen (idag utan kamera) för att nå vårt mål...BLÅBÄR.
Vi (mammor) fick ihop två stora syltburkar och en liten plastask med blåbär, osäkra på om det verkligen skulle räcka till 4x pannkakssmet. Vi hade ju så smart räknat ut att en tårta på dubbelsats inte ens skulle räcka till barnen och oss tre vuxna så för att papporna i familjen skulle få ta del av denna idé så bestämde vi oss för att göra två lika stora tårtor.
En pappa, "Handyman", har inte ätit än och en blåbärspannkakstårta står på bänken i köket och bara väntar på att han ska frossa innan han tar en del av tårtan med sig i matlådan imorgon. Dessutom kommer tårtan att räcka så Oliwer får smaka av den imorgon när han kommer hem och resterande barn får lunch ;0)
Men tro mig när jag säger att vi jobbade för dessa tårtor, gryta på långkok kan dunsta jämnfört med det här.

Nu har vi tillsammans med barnen gjort en vanlig dag till något speciellt ;0)

Ängla ringde till pappa för att säga godnatt innan hon skulle gå och lägga sig och jag fick infon om att vår bil nu har rasat!!!
What!!!
Det ena problemet avlöser det andra.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ina

Jag är mamma, utbildad florist, arbetat som dekoratör. Jag är en fd. webadministratör på bröllopslycka.se men arbetar nu som webadministratör, dekoratör, "företagsprofilerare" och marknadsföringsassistent på ett företag inom profil- och presentreklam. Jag brinner för det jag gör och är tacksam för att jag får möjligheten att göra det. Min familj är mitt allt och ingenting annat prioriteras högre än den. Därav mycket vardagstugg i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv



Prenumerera och dela