Inas Dekor

"Små ting skapar helhet"

Det förflutna dyker upp

Publicerad 2009-07-30 20:59:01 i Personligt,

I livet väljer man att ta beslut, ibland stora och ibland små.
Man förändras och man ser saker på ett helt annat sätt ju äldre man blir. Det har funnits människor i ens liv man idag aldrig velat träffa samtidigt som det finns människor som följt med på ens väg trots beslut.

Jag är en sådan människa som håller bekanta som bekanta, vilket innebär att jag hälsar när man ses och pratar väder ungefär. Medan jag har Vänner med stort V som jag verkligen tar vara på, som jag tycker att det är roligt att prata, diskutera med, som jag känner att jag kan lita på.
Det är en av dom viktigaste egenskaperna som jag söker hos en vän. Ärlighet. Jag är ibland lite för ärlig men tycker faktiskt att det är helt okej att tala om att jag tycker att "skorna" är fula om jag verkligen tycker det. Även det är ett tecken på ärlighet och det innebär ju inte att jag inte accepterar att personen ifråga gillar och använder sina "skor". Snarare tvärt om, personen visar att han/hon står för att han/hon gillar sina fula "skor" och det är något som jag ser upp till. (Jag använder mina fula "skor" och skulle ändå vilja ha ännu fler fula "skor", alltså mer självförtroende så att jag kan stå för att jag är som jag är)
Vet inte riktigt om mitt budskap gick fram i den jämnförelsen med "Skor" och ärlighet =0D
Svårt att förklara, jag har blivit huggen i ryggen så många gånger för att jag varit för snäll och accepterande så idag när jag är lite äldre så värderar jag annorlunda och accepterar mindre.

That´s just me!
En liten del av den syn jag har på hur en vän ska vara.

Är jag helt ute och seglar?

Jag valde att ta avstånd från en del personer i mitt liv för många år sedan, sådana människor som fick mig att må dåligt eller skadade mig på ena eller andra sättet.
Idag kom jag hem från affären och precis utanför dörren står en person med anknytning till den "dåliga" delen i mitt liv, min första reaktion var att fly, ta avstånd, stänga ute för att visa att jag inte ville ta del av det förflutna som om allt det hon (i det här fallet) gjort mot mig är glömt och förlåtet och ändå så står jag där som om det vore just så.
Jag blev så chockad att jag inte ens hann reagera och vart skulle jag fly? In i mitt hem där hon nu vet att jag bor?
Jag är inte heller en sådan person som inte kan förlåta och vill inte vara ältande.

Jag har idag förlåtit men inte glömt och vill inte för mitt liv ta del av en sådan person igen, därav har jag lagt henne på listan "En person jag en gång kände, i det förflutna"
Saken var ju även den att det inte bara var personligt utan mer känslan av att om man hittar ett ben på skelettet så ligger resterande ben inte långt ifrån.
Den sista tiden har det "poppat" sådana personer runt omkring mig som på ena eller andra sättet har anknytning till just det förflutna. Många av dom kan kanske inte alltid rå för det så dom har fått hamna på listan "Bekanta" men när jag en gång godtroget trott att personen varit en vän med stort V så är det stopp. En sådan person är inte sen på att hugga igen. En sådan person är inte värda en andra chans!

Jag tog avstånd och har mitt nya liv sedan flertal år.
Jag gillar inte något som har med den tiden att göra, inte för att den tiden var hemsk på det sättet utan det var mer vänskaps- och relationsmässig kaos då och jag är annorlunda idag, vill att min tillvaro ska förbli så bra som den är.
Jag är en helt annan människa med andra, viktiga, personer i mitt liv. Då var jag svag och det har tagit mig år att ställa skadorna tillrätta, idag är jag starkare och jag flyr inte en meter...i första taget.

Var det lite för djupt kanske??

Blåbärspannkakstårta

Publicerad 2009-07-30 20:19:41 i Personligt,

Det är just vad vi äter iallafall en gång om året, saken med rätten "Blåbärspannkakstårta" är just att blåbären är handplockade, rensade och nerhällda i pankakssmeten (hela, trots protester)
Det är smarrigt både för stora och små. Att det inte finns kort på tårtan är för att den inte alls ser lika aptitlig ut som den i själva verket är, ser ut som något hämtat från ett rum inrett med badrumsmöbler dagen efter en jätte fest (sen får ni dra slutsatsen själva)

Jag tog med mig Änglas bästis Emma för att hämta henne på dagis innan det bar av till tandläkaren för kontroll av Änglas tvillingtand. Tjejerna var jätte duktig bortsett från att Ängla vägrade öppna munnen. Dom fick dock varsitt My Little Pony-klistermärke.
Hemma mötte vi upp 60% familjen Anneli för att ännu en dag gå upp till skogen (idag utan kamera) för att nå vårt mål...BLÅBÄR.
Vi (mammor) fick ihop två stora syltburkar och en liten plastask med blåbär, osäkra på om det verkligen skulle räcka till 4x pannkakssmet. Vi hade ju så smart räknat ut att en tårta på dubbelsats inte ens skulle räcka till barnen och oss tre vuxna så för att papporna i familjen skulle få ta del av denna idé så bestämde vi oss för att göra två lika stora tårtor.
En pappa, "Handyman", har inte ätit än och en blåbärspannkakstårta står på bänken i köket och bara väntar på att han ska frossa innan han tar en del av tårtan med sig i matlådan imorgon. Dessutom kommer tårtan att räcka så Oliwer får smaka av den imorgon när han kommer hem och resterande barn får lunch ;0)
Men tro mig när jag säger att vi jobbade för dessa tårtor, gryta på långkok kan dunsta jämnfört med det här.

Nu har vi tillsammans med barnen gjort en vanlig dag till något speciellt ;0)

Ängla ringde till pappa för att säga godnatt innan hon skulle gå och lägga sig och jag fick infon om att vår bil nu har rasat!!!
What!!!
Det ena problemet avlöser det andra.

Den skapar en vackrare helhet

Publicerad 2009-07-30 09:48:15 i Blommor,

Godmorgon alla glada!

Solen skiner idag med men det vankas regningare väder har jag hört så man får ta vara på solen dom dagar den är framme.
Vi går mot sensommaren ochhösten så det börjar bli dags att inspirera om lite som är kopplat till just dom årstiderna, men innan jag går in på den banan så mjukstartar vi med vackra vaser ;0)

Alla vaser på bilden finns hos danskdesign.nu som har underbara design artiklar för hela hemmet.

Den vackra röda vasen högst upp i vänster hörn heter Holmegaard Cocoon och kommer från just Holmegaard och har designats av en man vid namn Peter Svarrer
Den klara vasen, nere i vänster hörn, med vackra och mer avvikande former jämnförelse med andra heter Rosendahl Alev Siesbye och kommer från Rosendahl Copenhagen och är designad av just Alev Siesbye
Den stora bilden visar vasen Holmegaard Karen Blixen kommer även den från Holmegaard och har designats av Anja Kjaer, inspirationen till vasens former kommer från dom vackra halsringarns som afrikanska kvinnor bär.
Den klara enkla vasen, längst upp till höger, är en vas som passar perfekt till vardags och överallt. Den har designats och tagits fram av Erik Bagger och fått namnet Opera. Han som designer har imponerat stort på mig. Med den här vasen får man dessutom en garanti mot glassjukan ;0) Det är en kemisk reaktion som kan uppstå när glaset diskas i diskmaskin.
Den röda vasen med midja, längst ner till höger, som är perfekt för korta kompakta buketter då bindstället hamnar i "midjan" på vasen och blommorna lägger sig längs vasens kant heter Florentine och designats av Eva SoloFoto: danskdesign.nu

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Ina

Jag är mamma, utbildad florist, arbetat som dekoratör. Jag är en fd. webadministratör på bröllopslycka.se men arbetar nu som webadministratör, dekoratör, "företagsprofilerare" och marknadsföringsassistent på ett företag inom profil- och presentreklam. Jag brinner för det jag gör och är tacksam för att jag får möjligheten att göra det. Min familj är mitt allt och ingenting annat prioriteras högre än den. Därav mycket vardagstugg i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

ArkivPrenumerera och dela