Inas Dekor

"Små ting skapar helhet"

30-årig mamma gömd i buskarna

Publicerad 2009-08-31 20:58:05 i Personligt,

När jag hämtat Ängla på dagis så skulle hon och bästisen Emma (Kopia av Lotta på bråkmakargatan och "Snigelns" dotter) självklart leka, dom två små fröknarna sitter ihop varje ledig minut dom har ;0)
Efter maten så skulle dom bara koka lite kaffe (med vatten) i Änglas OBH Nordica kaffebryggare och jag sa snällt men bestämt åt dom att befinna sig inne på lilla toaletten och inte skätta ner.... Jag tittar igenom reklamen som landat som en stor sandsäck innaför ytterdörren och kommer ut i hallen varav jag får sen en Emma ligga och simma med kläderna på i vatten som når upp till tröskeln medan Ängla stampar i det. Med ännu mer bestämd ton ber jag dom ta av alla blöta kläder och stå still inne på toaletten, vilket självklart inte infaller (iallafall inte det förstnämna) för Emma står och trampar in så mycket vatten det bara går i sin lilla klädhög medan Ängla snällt hjälper till att fylla på vattenmängden i det lilla utrymmet med små färgglada koppar =0O
En utmärkt smart idé kom från Emma då hon kom på att dom kunde bada med mycket vatten i badkaret. Dom var ju redan blöta så varför inte slå två flugor i en smäll? Eller doppa och tvätta två barn i ett bakar??

Jag lämnade över uppdraget till "handyman" och efter att jag torkat upp vattnet på lilla toaletten så gick jag och Oliwer för att handla gosdis och läsk inför hans klassfest som dom har efter lunch imorgon. Vi bestämde redan igår att vi skulle gå tillsammans, göra en "Mamma/Olli-dag".
När vi tagit en svän på Lindex för att titta på lite coola kläder som Oliwer börjar intressera sig för så låg grannarna "Snigeln"(Anneli) & "Ebba Bitta"(Anneli´s lillasyster Lisa) på lur med två leksakspistoler och vi blev tillslut stora mot små i lag, att det var mellan 5-10 små var ju ingen match ;0)

Där låg jag utan någons vetskap under kanan och bara väntade på mina fiender hoooohoo. Och jag fick två omedvetna i sikte. När man blev träffad var man tvungen att stå stilla och räkna till 20. Kravlandes i buskar och krypandes längs asfalten hade vi effektiv tid med våra söner och deras vänner.
Att jag och "Snigeln" tidigare skulle smyga och jag var tvungen att putta ut "Snigeln" för att vi skulle ta oss igenom buskarna är en annan historia. Hon höll på ramla ur buskarna medan jag ramlade i buskarna och fick jaga gamla bär och pinnar i byxorna resten av kriget.

Mitt mamma hjärta känns underbart, bättre än vad det gjort på ett tag. 
Vi hade roligt och barnen älskar när vi ger oss in i deras lek och ner på deras nivå.

I´ll be back! 

Free stuff

Publicerad 2009-08-31 15:00:11 i Allmänt,

Ett besök om dagen kan ge en presentkort på bio eller i butik.
Värva en vän och kom närmre presentkortet.
Shoppa online som även det ger en olika poäng för att komma närmare det presentkort man vill ha.
Besök hemsidor och öka poäng statusen.
Var med i en omröstning eller tävling som ger en poäng.

Eller gör som jag och blogga om Gratisbio.se för att tipsa andra om att man faktiskt kan tjäna ihop presentkort på olika summor och i olika butiker.

Skicka sedan in en vinnarbild och påbörja dina nya poäng inför nästa presentkort ;0)

Bli medlem

Skrapat och slipat

Publicerad 2009-08-31 14:07:03 i Personligt,

Har precis kommit från ateljén där jag skrapat, filat och slipat på den nya reliefen, det är nu det mer avancerade tar vid. Kallan ska få sin form med djup och framhävande detaljer. Det är svårare än vad man tror.
Den ska dessutom få sin runda form, från att ha varit en platt "gipskloss".

Att vara skapande är även det jobbigare än vad man tror, man är fullt koncentrerad och focuserad på detaljer, ljus och färg så när man stått i sin egen lilla kreativa bubbla i mer än 4-5 timmar så är man totalt utmattad. Men det är dessutom hälsosamt för själen. Vad tänker jag egentligen på när jag skapar?? Förutom proportioner, ljus, färg, framhävande etc. så tänker jag nog på lite allt möjligt, då i första hand kanske användningsområdet för det jag skapar.

Reliefen kommer få en speciell plats när den är klar men jag tänker, idag, inte tala om vart ;0)

Nu ska jag hinna gå igenom mail och massor av information som jag behöver inför morgondagens jobb. Egentligen skulle jag starkt behöva en powernap! Har ont i varenda muskelgrupp och mår illa för att jag är såå trött!!

Behöver vila känner jag!

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Ina

Jag är mamma, utbildad florist, arbetat som dekoratör. Jag är en fd. webadministratör på bröllopslycka.se men arbetar nu som webadministratör, dekoratör, "företagsprofilerare" och marknadsföringsassistent på ett företag inom profil- och presentreklam. Jag brinner för det jag gör och är tacksam för att jag får möjligheten att göra det. Min familj är mitt allt och ingenting annat prioriteras högre än den. Därav mycket vardagstugg i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

ArkivPrenumerera och dela